Novokreirana mala grupa s velikim snovima. Nudimo uslugu 3D printanja tehnologijom FDM ili SLA po želji te lasersko graviranje i rezanje materijala (šperploča, pleksiglas, MDF) do 5 mm debljine.

Lasersko Graviranje

 

LASERSKO REZANJE I GRAVIRANJE JE METODA ZA PRETVARANJE 2D DATOTEKE U FIZIČKI OBJEKT. OVA SE TEHNOLOGIJA MOŽE IZVESTI NA RAZLIČITIM MATERIJALIMA KAO ŠTO SU PLASTIKA, DRVO I KARTON. LASERSKO REZANJE UKLJUČUJE REZANJE MATERIJALA VRLO PRECIZNIM LASEROM KOJI SE FOKUSIRA NA MALU POVRŠINU MATERIJALA. MOŽE GA REZATI DEBLJINE DO 5 MM. POSTOJE RAZLIČITE VRSTE LASERA KOJI MOGU BITI DIODNI ILI CO2.

 

 

 

3D Printer

 

3D ISPIS KORISTI RAČUNALNO POTPOMOGNUTI DIZAJN (CAD) ZA STVARANJE TRODIMENZIONALNIH OBJEKATA SLOJEVITOM METODOM. POČEVŠI OD PROIZVODNJE GRAFIČKIH MODELA OBJEKATA ZA TISKANJE, ONI SE OBIČNO DIZAJNIRAJU POMOĆU PROGRAMSKIH PAKETA ZA PROJEKTIRANJE S POMOĆU RAČUNALA (CAD). USLUGA 3D ISPISA FDM (eng: FUSED DEPOSITION MODELING) FDM TEHNOLOGIJA JE ZAGRIJAVANJE I TALJENJE VLAKNASTOG TOPLJIVOG MATERIJALA, A ISTODOBNO, POD KONTROLOM RAČUNALA. NAKON ŠTO JE DOVRŠENO FORMIRANJE JEDNOG SLOJA, STOL STROJA SE SPUŠTA ZA VISINU DEBLJINE JEDNOG SLOJA, ZATIM OBLIKUJE SLJEDEĆI SLOJ, RADI VIŠE PUTA DOK SE NE FORMIRA CIJELI ČVRSTI OBLIK.  

 

SLA JE TEHNOLOGIJA KOJOM SE IZRAĐUJU 3D OBJEKTI POLIMERIZIRANJEM FOTO-OSJETLJIVOG POLIMERNOG MATERIJALA, SMOLE. NARAVNO, NE RADI SE O KLASIČNOJ SMOLI, ALI SE MATERIJALE ZA SLA NAZIVA SMOLAMA JER UVELIKE PODSJEĆAJU NA NJIH, POGOTOVO ZBOG VISKOZNOSTI. SLA 3D PRINTERI KORISTE IZVOR SVJETLOSTI, KOJI JE NAJČEŠĆE UV LASER, KAKO BI POLIMERIZIRALI SMOLU I STVORILI ČVRSTI 3D OBJEKT.

 

 

Shopping cart

0
image/svg+xml

Nema proizvoda u košarici.

Continue Shopping